Torstaina vauvaperhetyöntekijä väläyttelikin jo ajatusta, että pääsemme varmaan vklp:na lomalle kotiin, sillä osaston epilepsiaan erikoistuneet hoitajat olivat sitä mieltä, ettei Rasmus ole saanut osastolla oloaikanaan yhtään epileptistä kohtausta. Heidän mielestään infektio-osastolla kirjatut kohtaukset eivät myöskään olleet oikeita kohtauksia. 

Perjantaina lääkäri kertoi, että Rasmuksen EEG:stä oli tehty epilepsiaan viittavaa löydös. Aivojen magneettikuvaus oli kuitenkin ollut normaali. Hän on kuitenkin vielä niin pieni, että aivojen kehittyessä tapahtuu muutoksia, joten uusi tutkimus tehdään muutaman kuukauden kuluttua. Nyt aluksi hän saa Hydantin nimistä epilepsia lääkettä 3 x 25mg. Lääkäri kertoi, että Hydantin lääke on vaikea sen takia, että vauvoilla on vaikea pitää lääkkeen pitoisuutta sopivana. Sen takia joudumme käymään tiiviisti lasten linnassa seurannassa. Mutta hyvä vaan, että meistä pidetään huolta !

Rasmuksella on vielä nenämahaletku, sillä hän ei ole jaksanut syödä maitoa riittävästi, joten lääkkeetkin sekoitetaan veteen ja annetaan sitä kautta. Perjantaina Rasmus kyllä jo näytti, että hän on valmis lähtemään kotiin ja söi kahdesti ruoka-aikaan vaadittavat 50mg maitoa ! Hänen tulisi siis syödä tuo 50mg kolmen tunnin välein. Jos määrä ei täyty, niin loput maidosta täytyy laittaa nenämahaletkuun.

Kotiin tulo piristi pikkuista, sillä hän oli virkeänä viidestä kymmeneen asti illalla ja roikkui tissilläkin tasaisin väliajoin ! Ajattelin illalla, ettei kelloa tarvitse laittaa soimaan, että kyllä me herätään syömään. No, puoli neljän jälkeen herätessäni olinkin aivan ihmeissäni, sillä olimmehan posottaneet unta melkein kuusi tuntia ! No, ei sinänsä ihme, sillä olihan Rasmus tankkaillut maitoa pitkin iltaa. Seuraavan kerran heräsimme neljän tunnin kuluttua eli ensimmäinen, tauon jälkeinen, yö kotona sujui varsin rattoisasti. :)

Lauantaina meillä kävi Carita, mumma, Netta ja mamma, mutta pieni mies ei ollut tällä kertaa vieraskorea ja nukkui melkein koko ajan. Itseasiassa koko päivä meni nukkuessa. Mitä nyt herättelin häntä tasaisin väliajoin syömään ja illalla Rasmus pääsi kylpyyn, josta tuntui nauttivankin kovin ! Itku tuli, kun joutui sieltä pois ! Meiän kamera on Eelillä lainassa, joten harmiksemme emme saaneet edes kuvia ensimmäisestä kylvystä....

 

Maanantai aamusta menemme takaisin epilepsiaosastolle, jossa otetaan paino ja lääkeainepitoisuus, jos molemmat on kunnossa, niin pääsemme takaisin kotiin, mutta jos ei, niin joudumme takaisin osastolle.