Lohileivokset
12 kappaletta
24 viipaletta vehnäpaahtoleipää
Täyte:
100g kylmäsavustettua kirjolohta
n. 130g kuorittuja katkarapuja
1prk kermaviiliä
1dl kevytmajoneesia
3rkl chilikastiketta (Del Monte)
3rkl tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa ja sitruunapippuria
Pinnalle:
200g Pirkka-sulatejuustoa
1prk (150g) ranskankermaa
Koristeluun:
nippu tilliä
50g kylmäsavustettua kirjolohta
50g katkarapuja
sitruunaa
Leikkaa kirjolohiviipaleet pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Lado puolet leipäviipaleista matalaan vuokaan tai alumiinifolion päälle tiiviisti kiinni toisiinsa. Levitä leipien päälle täyte ja lado loput leipäviipaleet täytteen päälle, Peitä vuoka foliolla tai kääri leivät tiiviisti folioon. Nosta leivät kylmään kevyen painon alle ja anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.
Pehmennä sulatejuusto ranskankermalla ja levitä seos leipien päälle. Koristele leivät tillillä, ohuiksi leikatuilla kirjolohiviipaleilla, katkaravuilla ja sitruunapaloilla. Nosta leivät tarjoiluvadille.
Vihje: Jos haluat leivistä pienempiä (24kpl),, leikkaa ne veitsellä keskeltä kahtia ja lisää vasta sitten koristeet.
Lähde: Pirkan paras leivontakirja. Karisto Oy, Hämeenlinna 2002.