Tänään aamulla mentiin sit lastenlinnaan, jossa Rasmukselle tehtiin se video-EEG. Siinä ei sit tietenkään saanu kummempia kohtauksia ja pian sain tuloksetkin, että sähkökäyrässä ei poikkeavaa. Kuulemma pari ihan pientä kohtaa, joissa ihan vähän häiriötä vois olla. On siis parantunu tosi paljon viime kerrasta ! Sillonhan oli unen aikanakin paljon häiriötä. Se EEG kesti noin neljä tuntia ja sit hoitajat sanoivat, että lääkäri tulee pian. Se siinä huoneen ovella käväskin ja kertoi, että tulee myöhemmin erään toisen lääkärin kanssa juttelemaan, sillä niitä aikasemmin otettuja koetuloksia oli tullu. Sanoi ettei vakavaa, mutta toinen lääkäri tulee sen takia, jos haluan kysellä tarkemmin.

Aikaa kului ja kului ja mä tuskasena mietin, että mitäköhän kokeissa löytyny. Odottavan aika on pitkä, varsinkin, kun siinä yksin vaihtoehtoja pohdin. Puolentoista tunnin päästä Joonakin tuli sairaalaan ja sekin muuttui aika tuskaseksi, kun kerroin, että koevastauksia on tullu ja odoteltiin lääkäriä. Olin kumminkin hyvilläni, ettei lääkärit olleet tulleet aikasemmin, jotta Joonakin olis siinä samalla kuulemassa kamalat uutiset... Sillä kamaliahan ne uutiset tietenkin olis.
 
Vihdoin lääkäri sitten tulikin ja heti ensimmäisenä sanoi, että hänellä on hyviä uutisia. Kertoi siitä EEG:stä kuinka se näytti tosi hyvältä. Sitten sanoi, että koetulokset on tullu, eikä niissä löytyny mitään !!! Huh, kyyneleet nousi silmiin helpotuksesta. Lihasbiopsiassa ei siis mitään, eikä myöskään mitään vakavia sairauksia, joita olis sen maksabiopsian perusteella voinu epäillä. Siis aivan mielettömän mahtavaa !!! No, epätietosuus siis jatkuu (että mikä epilepsian on aiheuttanu), mutta ei haittaa !!! Suurin huoli on nyt kumminkin pois harteilta. Ja vaikka nyt jossain vaiheessa jotain löytyiskin (jatkavat etsintöjä), niin eipähän nyt tarvii enää joka päivä kantaa huolta ja miettiä, kun niin monet kokeet kumminkin normaaleja.
 
Mä oon aikasemmin miettiny, et olis aivan kohtuutonta, jos tän epilepsia lisäksi olis vielä joku toinen kamala sairaus. Tie ei varmasti tuu olemaan helppo epilepsiakaan kanssa, mutta ainakin on toivoa, että Rasmus vois siitä huolimatta elää "normaalia" elämää. Mielettömän ihanaa !!! Kun oon mielessäni käyny niin monia eri sairauksia (sellasia joihin kuolee lapsena), niin epilepsia tuntuu varsin pieneltä !