Rahkamuffinipullat
12 kpl
Pullataikina:
2dl maitoa, 25g hiivaa
2tl kardemummaa
1 pieni kananmuna
1dl sokeria, 1tl suolaa
75g margariinia
n. 6dl vehnäjauhoja
Täyte:
1tlk (250g) maitorahkaa
1 kananmuma
2rkl kermaa
2rkl sokeria, 1rkl vanilliinisokeria
1pss (45g) Ekströms-vaniljakastikeainetta
1dl rusinoita
4rkl Pirkka-appelsiinimarmeladia
Voiteluun:
kananmuna
Pinnalle:
raesokeria
Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon kardemumma, muna, sokeri, suola ja noin 1/3 jauhoista. Vatkaa taikinaa voimakkaasti. Alusta taikinaan jauhoja vähitellen ja lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 20min.
Täytettä varten sekoita rahkan joukkoon muna, kerma, sokeri, vanilliinisokeri, vaniljakastikejauhe ja rusinat.
Kauli taikina 30x40cm kokoiseksi levyksi. Jaa taikina reikäpyörällä 12 neliöön. Painele neliöt 12-reikäisen muffinipellin voideltuihin koloihin. Taikinaa jää reilusti reunojen yli. Pane jokaisen taikinaneliön keskelle nokare marmeladia ja jaa marmeladin päälle rahkaseos. Poimi taikinaneliön nurkat sormien väliin ja nipistä taikinanyytti umpeen. Ummista tällä tavoin kaikki pullat. Kohota hyvin liinalla peitettynä. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 255 asteessa alimmalla tasolla 10-15 min. Irrota pullat pelliltä mahdollisimman pian.
Lähde: Pirkan paras leivontakirja. Karisto oy, Hämeenlinna 2002.
*Ite oon jättäny suosiolla rusinat pois, sillä en niistä liioin tykkää ja sekottanu marmeladin rahkaseokseen ja tehny pullat korvapuusti tyylillä. Eli kaulinu levyn ja tasottanu rahka-mardeladiseoksen sen päälle, kääriny rullalle ja sitten paloiksi ja kertakäyttö muffinivuokiin. Ja herkkua on niinkin !*
Arabialainen maustekakku
200g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
2,5rkl kaakaojauhetta
0,5tl soodaa
0,75tl suolaa
0,75tl muskottia
1tl kanelia
1tl vanilliinisokeria
2dl kermamaitoa
1dl jauhettua mantelia
0,5 sitruunan mehu (raastettu kuori)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää maito, jauhettu manteli ja sitruunan mehu. Sekoita varovasti tasaiseksi.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa maustevuoassa 175´c 50-60min.
Kuorrutus:
50g voita
1 keltuainen
225g pölysokeria
4tl kaakaojauhetta
1tl kanelia
4rkl kuumaa kahvia
Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään. Täyte levitetään kylmälle kakulle. Päälle nonparelleja.